vrijdag 11 augustus 2023

Van het oostfront

Hoewel het volgens de msm stil is aan het front, melden andere media de feiten : Oekraïne staat op verlies, zwaar verlies. Had het zich nu maar aan de Akkoorden van Minsk gehouden.
Russische troepen staan op het punt een strategisch belangrijk knooppunt van spoorwegen te heroveren op het Oekraïense leger. De strategische stad werd vorig jaar door Oekraïne heroverd op de Russen. Er is sprake van een grote concentratie van Russische troepen rond Koepjansk. Oekraïne heeft inwoners gewaarschuwd de stad te verlaten. Het Oekraïense leger ontbeert slagkracht vanwege het gebrek aan manschappen, materieel en reserves. Het Westers oorlogsmateriaal bleek weinig uit te halen. Het is verouderd, er is een gebrek aan onderdelen en ervaring en een tekort aan militair personeel. Op veel posities in het oosten beperkt het Oekraïens leger zich daarom tot de verdediging.
Aan de Pools - Oekraïense grens heeft zich ook een grote troepenmacht verzameld. Het heeft te maken met de komst van Wagner eenheden naar Wit Rusland, maar ook omdat Polen vanaf het begin van de invasie staat te trappelen Oekraïne binnen te vallen. De Poolse regering laat zich vooral door Amerika / NAVO leiden. Russische militaire adviseurs beschouwen Polen als een groot gevaar voor escalatie van de oorlog. Het lidmaatschap van Finland van de NAVO, wordt ook beschouwd als zeer gevaarlijk voor de defensie van Rusland. De balans tussen dreigingen over en weer slaat nu door naar het Westen, aldus Russische adviseurs.
Hoewel steeds vaker stemmen opgaan de oorlog te beëindigen, vanwege de grote verliezen aan Oekraïense kant, weigert Amerika daar groenlicht voor te geven. Op zich blijft het een vreemde en moorddadige situatie, waarin Amerika via Oekraïne een oorlog tegen Rusland voert. Een plan (vernietiging van Rusland) dat al in de jaren 90 vastgelegd werd door het Pentagon. Moorddadig, want een groot deel van een generatie jongemannen is verdwenen. Het aantal manschappen aan Oekraïense kant dat het leven heeft gelaten worden geraamd op een half miljoen. Wederom met dank aan Amerika.