vrijdag 25 augustus 2023

Luxe kamperen

Het was gisteren een regenachtig dagje. De lokale bevolking is er erg blij mee. Het was al langere tijd droog. Dus zijn wij ook blij voor hen.
De overstap van een tent naar een caravan vond ik al een erg luxe. Kamperen in een tent is wat mij betreft echt kamperen. Uiteraard met koken op een houtvuur. Dit keer hebben wij voor het eerst eigen sanitair. Ik zeg het zonder schaamrood op de toet: "Wat een luxe!" Het sanitair is ons eigenlijk 'opgedrongen'. Tijdens het reserveren van ons verblijf. Er waren geen gewone plaatsen beschikbaar, enkel een met eigen sanitair.
Zo'n plek kost voor de hele periode (een week) € 25 meer. Ik moet zeggen : dat bevalt prima. Geen gesjouw met toiletspullen, geen heen en weer rennen naar het sanitairgebouw als je nodig moet, geen last van anderen in de zin van smeerkezen en vooral : ongestoord je eigen ding kunnen doen. Gewoon zoals thuis. Al moet ik zeggen, dat ik geen last van valse schaamte heb tijdens een toiletbezoek. 😅 Dat heb ik gedurende mijn militaire diensttijd afgeleerd. Toen zaten we op een rij op de latrine naar elkaar geluiden te luisteren en er grappen over te maken.
Het gebouwtje bestaat uit drie ruimtes. Links en rechts een sanitair deel en in het midden een smalle ruimte met o.a. de elektriciteits- en warmwatervoorziening. Dus van de buren merken we niets. Het sanitair zelf bestaat uit een wastafel met warm en koud water, een toilet (diepspoeler) en een douchecel met schuifdeur. Alles is van kunststof en gemakkelijk schoon te houden. Het hok staat op nog geen 5 meter van de caravan vandaan, op onze stek.