maandag 14 augustus 2023

Vloer caravan hard maken -2-

Natuurlijk was ik vanmorgen benieuwd welke de resultaten zouden zijn van mijn werk. Vorige week heb ik de zachte delen van de caravanvloer van onderaf ingespoten met een purschuim. Een lastig klusje vanwege de beperkte werkruimte en het feit dat ik op mijn rug lag. Ik begreep toen ook waarom op je rug liggend geld verdienen zo vermoeiend kan zijn.😅
Ik heb de zware spullen van de houtenplaat verwijderd en toen de plaat opgetild. En zie daar : een vlakke vloer! Geen bobbels dus. Toen kwam de test. Ik liep de caravan in en..... de vloer was hard! Geen zachte delen meer.
Enthousiast ben ik toen weer onder de caravan gekropen om daar nog een serie gaten te boren en te vullen met schuim. Ik was van plan weer zo'n 10 á 15 gaten te doen, vanwege het gemartel. Ik heb zeven deuvels door midden gezaagd. Toen waren ze op. De 14 halve heb ik verwerkt. Dat vond ik meer dan genoeg. De vraag is nu hoe lang de vloer hard blijft, want ik heb gewone pur gebruikt en niet de Permacol 5663. Hoezo eigenwijs? Ik had al een volle bus pur een tijdje in de kast staan. Ik heb gelijk maar de doorvoeropeningen in de vloer van de elektriciteitskabels vol geschuimd. Dicht is dicht. 
Afgelopen weekend vertelde ik tijdens een bbq over mijn geploeter onder de caravan. Ik kreeg toen spontaan van een goede buur een spuitbus met zwarte coating aangeboden! Heel aardig natuurlijk. De deuvels moeten inderdaad ook weer gecoat worden. Maar pas nadat het schuim goed droog is en weggestoken kan worden. Ik ben voorlopig dus nog niet klaar met dat klusje.