maandag 28 augustus 2023

Een safaritent

De camping heeft een aantal safaritenten te huur. Mooi spul hoor! Ze hebben verschillende indelingen. Bedoeld voor kleine en grote gezelschappen / gezinnen. Ik was vooral geïnteresseerd in de constructie van zo'n prachtige tent. Het is een soort overkapping van dikke ronde balken met een dak van canvaszeil, waaronder een grote tent is opgehangen. De verbindingen tussen de ronde balken zijn van gelast staal. Dus die balken zitten zo stevig als een huis. Het canvaszeil dat het dak vormt is mooi strak, dankzij de aangebrachte spanners. De spanners lijken op die van de sjorbanden.
Dankzij dat dak, blijft de tent zelf vrij van regen en regengeluiden. Toch blijft het wel kamperen in zo'n tent. Ondanks dat in de tent een badkamer en/of toilet, slaapkamers en een keuken is. Als de buitentemperatuur laag is, is het binnen dus fris, heb ik me laten vertellen.
Tijdens ons verblijf waren ze constant bezet. In het algemeen was het toch wel een komen en gaan van gasten. Vooral Duitsers. Er waren ook een paar Polen en een verdwaalde Italiaan. En een bejaard stel uit de Flevopolder.