vrijdag 18 augustus 2023

Bosbranden

Er doen zich opvallend veel bosbranden voor. Ze worden uiteraard direct in verband gebracht met het klimaat. Maar is dat wel zo? Ik bedoel, het coronavirus kwam ook niet van een zieke hond die een grijze vleermuis als vriendje had. Daarmee bedoel ik dus niet De Jonge en Koopmans. 😂
Wat ik zo links en rechts lees over de vele branden, is dat men weliswaar spreekt over zogenaamde 'wildfires', maar dat de patronen van de branden en de schade  daar vaak niet aan voldoen. Het is op zich opvallend dat in een kort tijdbestek ruim 400 brandhaarden ontstaan zijn in Canada. Op Maui heeft het voortrazend vuur geregeld delen van het landschap en de woongebieden overgeslagen. Erg vreemd, of?
Volgens gelovigen van verschillende gemeenschappen, zijn de natuurrampen de gesel van hogerhand. Vanwege de onmenselijke politiek van landen als China, Amerika, Frankrijk, Canada en Australië (zien of horen we weinig van in de media). Ik mag dan in karma geloven, maar niet in een vorm waarin onschuldigen gestraft worden.
Bad news travels like wildfire, good news travels slow :