zaterdag 19 augustus 2023

Toch maar armoede bestrijden?

De verkiezingen komen eraan. Nadat Mark Rutte c.s. de armoede eerst flink aangejaagd heeft met zijn politiek, rept hij nu plots over het bestrijden ervan. Daar is weliswaar een minister voor, maar die bleek dus bedoeld te zijn om de armoede te doen toenemen. Carola Schouten, nota bene van de zich christelijk presenterende CU,  heeft het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft tot meer dan 1 miljoen laten groeien. Dat aantal zal de komende periode flink oplopen, want de Nederlandse armen hebben vooralsnog geen prioriteit. Ze zijn immers geen quasi asielzoekers of  Oekraïners. Volgens mij is er helemaal geen geld voor.
Armoede maakt mensen en vooral kinderen kansloos. Ze hebben al een flinke achterstand op de rest. Het is natuurlijk bijna duivels te noemen dat Nederlanders de armoede in gejaagd worden, terwijl men buitenlanders in de watten legt.
Eindelijk is er ook een positief geluid te horen van de VVD : de uitsluiting van de PVV wordt opgeheven. Niet echt natuurlijk, maar bedoeld om stemmen te winnen voor de VVD zelf. Wie dit wel een goed voornemen vindt, kan het beste op de PVV gaan stemmen. Eerder wil de VVD de instroom van hoog opgeleide asielzoekers uit Afrika gaan beperken. Ook weer zo'n loze kreet, want die instroom wordt door de EU bepaald. Trekpop Rutte is er enkel de uitvoerder van. Of heeft Rutte onlangs een rug operatie ondergaan en kan ie zijn rug eindelijk eens rechten? Nederlanders worden uit hun huizen gejaagd om plaats te maken voor buitenlanders, die zich vaak crimineel gedragen of geen bijdrage leveren in de zin van werken en belasting betalen.