woensdag 16 augustus 2023

Regengootje en zo

Vanwege de natte weersomstandigheden heb ik gisteren het gootje niet boven de deur van de caravan kunnen plakken. Vandaag lukte het wel; het is droog en warm. Zoals gezegd is het gootje een flexibel zelfklevend stuk kunststof. Heel buigzaam is het ook weer niet, dus heb ik de uiteinden niet helemaal met de vorm van de lijst van de deur meegebogen. Er ontstaat dan te veel spanning op de goot, waardoor ie zichzelf lostrekt. Ik heb het maar zonder te hoeven buigen schuin laten aflopen. De goot is 75 cm lang. Ik heb eerst het midden van de deur bepaald en samen met het midden van de goot afgetekend met een licht streepje. Beide punten heb ik gebruikt als start voor het plakken.
Vanwege het oneffen oppervlak heb ik er toch maar een paar zelfborende schroefjes ingedraaid en de bovenrand met een rupsje kit gedicht. Hoppa, klaar!
Daarna heb ik nog wat kleine make up dingetjes gedaan. Gewoon om het geheel nog beter te laten ogen. Er staat nog een aantal actiepuntjes op de lijst, maar die bewaar ik als bezigheid tijdens het kamperen. Al met al ben ik zeer content met de resultaten van weken lang geklus. Ik heb mijn lijstje wat uitgebreid met preventief onderhoud. Voorkomen is beter dan repareren.
Nu is het aan mijn workmate annex reisgezel aka Sonja om de keuken in te ruimen.