maandag 29 mei 2017

Wel of geen Chinees?

We hebben gisteren een zeer gezellige dag gehad, die we afsloten met een etentje. De vraag was : wel of geen Chinees? Na een rondvraag werd een mix van Italiaans en Chinees.
Ach ja, Chinees. Ik las dat de Chinezen boos zijn omdat Amerika een militaire oefening bij hen voor de deur houdt. Ik weet niet waarom die gekke Amerikanen dat doen. Dat land is continu andere landen aan het uitdagen. Moet de wapenindustrie weer gaan draaien, zodat de miljardairs nog meer kunnen verdienen? Die gaan letterlijk over lijken.
Opvallend genoeg vragen die Amerikanen wel aan de Chinezen om Noord Korea in bedwang te houden. Wat willen die Amerikanen nu eigenlijk? Volgens mijn bescheiden mening zijn de Amerikanen weer uit op oorlog. Hetzij met Noord Korea dan wel met China (over de eilanden in de Chinese Zee en de opkomende economie) en anders is er nog Rusland en de landen met olie. Genoeg keus wat battlefields betreft. Ik ga natuurlijk niet tegen hun vijanden zeggen : "Houdt die Amerikanen eens thuis bezig met wat aanslagen. Dan laten ze de rest van de wereld tenminste met rust." Want dat mag niet. Dan ben ik een terrorist op minstens een opruier.  Dat mogen enkel mensen die achter de schermen politiek bedrijven. Dus ik zeg maar zo, ik zeg maar niets.
De Jappen maken zich ook druk over de raketproeven van Noord Korea. Wat nou zo opviel vanmorgen, was dat de Japanse premier sprak over het schenden van afspraken. Hahaha! Zullen we het eens over de walvisvangst gaan hebben, meneer Jap?