maandag 15 mei 2017

Dommigheden

Soms doe ik ook domme dingen. Toch zijn er slechts een paar die indruk op mij gemaakt hebben. Waarschijnlijk omdat het toen gelukkig goed afliep. Onder hen twee keer een verkeerde inhaalmanoeuvre. Een keer met de auto. Ik reed al langere tijd achter een voor mij traag rijdende automobilist op een drukke weg. Toen ik een gaatje zag dacht ik mijn slag te kunnen slaan. Maar ik vergat terug te schakelen en ging in de vijfde versnelling met 70 km/uur inhalen! Dus dat was snel in de remmen en weer terug. Helaas zag een onopvallende surveillance auto van de hermandad dat. Ik kreeg geheel terecht een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag.
Op de motor heb ik ook zo'n ondoordacht inhaalmanoeuvre gedaan. Gelukkig was de weg breed (aan beide zijden vluchtstroken). Dat was na de periode dat ik soms last had van een soort black-out. Ik dacht daar vanaf te zijn, maar het overkwam me toen toch weer. Tot op de dag van vandaag zie ik nog steeds een lange rechte lege weg voor me, vlak voor die situatie. Vreemd.
Anderen doen ook domme dingen. Zoals die Hagenees, die benzine op zijn bbq gooide. En een Feijenoord-supporter die zijn hand kwijtraakte vanwege vuurwerk. Het is weer wat anders dan een tattoo als herinnering aan een kampioenschap. Ik zie geregeld ouders die roken in een auto met kinderen. Of kinderen die los in de rijdende auto bezig zijn. Of rokende tieners. Er zijn zoveel dommigheden waar ik liever niet aan meedoe.