woensdag 31 mei 2017

Niet klagen


Ook niet dragen, maar handen uit de mouwen en doen! Het hangt natuurlijk wel van de situatie af in hoeverre ik me enkel beklaag, de situatie draag of er iets aan doe. Gelukkig kan ik in veel gevallen het laatste ook toepassen. Zoals bekend doen veel gemeentes steeds minder op het gebied van service. Ik bedoel dan met name het schoon en netjes houden van de woonomgeving. Er is duidelijk sprake van een verschuiving richting de inwoners. Maar velen geven daar geen gehoor aan. "Ik betaal toch zeker belasting?", is een veel gehoorde reactie.
Ik heb er geen moeite mee om af en toe wat zwerfvuil op te ruimen. Ik klaag weliswaar over de mentaliteit, draag die voor een deel en... ik doe er wat aan! Zo ook wat betreft het groen (inclusief het ongewenste) in onze omgeving. We hebben vorig jaar daar gesprekken over gevoerd met de gemeente. Men vond ons pleintje opvallend netjes. Dankzij een paar bewoners, waaronder wij.
Vandaag hebben we het groen maar weer eens een kopje kleiner gemaakt. Het onkruid hebben we aangepakt.
Ons Pleintje ziet er nu weer geknipt en geschoren uit. Het werk is nog niet helemaal af, maar het oogt al stukken beter. Het kost natuurlijk wel tijd, energie en geld (inzet gereedschap en verbruik van elektriciteit), maar daarvoor krijgen we wel een mooi strak pleintje terug. Een nette, mooie woonomgeving geeft ook een veilig gevoel.
Sonja is nog steeds actief om in samenwerking met lokale instanties de omgeving nog leuker te maken.