woensdag 10 mei 2017

Keffertjes op de camping


Er zijn hier ook honden op de camping. En een kruising tussen een hondje en een cavia. Denk ik. Ze zijn heel klein, net een konijntje, en ze hebben een heel grote bek. Die beestjes zijn zoals veel van die kleine mormels erg dominant. Ze keffen de hele dag. Maar wat wil je als je een hond als kind behandelt? De beide beestjes worden in een wandelwagentje uitgelaten! Haha! Van de grotere honden heeft niemand last.
Als zo'n keffertje aan de strot van een grote hond hangt, dan hoeft het 'slachtoffer' enkel de grote kop te schudden en het keffertje breekt de nek. En dan? Tja, dan is die grote hond vals en agressief, volgens de keffer-eigenaar.
Toch zijn er ook kleine honden, die zich normaal gedragen. Fenna en ik komen ze soms tegen in het Dorpsbos. Ze lopen weliswaar los, maar houden keurig afstand en hun bekkies dicht. Een kwestie van opvoeden. Fenna is tot twee keer toe door zo'n keffertje aangevallen. Dat beestje hing direct aan haar strot. Sindsdien is het niks tussen Fenna en die kleine beestjes. Maar als Fenna op tijd van zich afbijt, honden eisen ook hun ruimte op tijdens het uitlaten, dan wordt ze subiet als agressief en vals bestempeld. Nee, dan maar een kunstkraai. Die houdt tenminste zijn bek dicht en is vrij rustig.