dinsdag 30 mei 2017

Cameraatje compleet

'selfie' met de Zenith
Begin jaren 70 kocht ik mijn eerste fotocamera, een spiegelreflex van Zenith. Ik heb daarmee heel veel foto's gemaakt. Begin 2000 kocht ik een digitale camera. Een gewone, geen spiegelreflex. Die heb ik nog steeds. Met dat ding heb ik erg veel sportfoto's gemaakt. Niet veel later kreeg ik een Casio Exilim. Met die Casio begon mijn periode van fotograferen met een kleine camera. Helaas werd dat dingetje ergens in België op een gazon achtergelaten. Gelukkig won Sonja na die vakantie een fotowedstrijd en kreeg een zelfde Casio als prijs overhandigd.
Vorig jaar heb ik dat oude trouwe Casio digi cameraatje verloren. Dat was een flinke domper. Vooral omdat ik Dronten enkel eerlijke mensen had verwacht.
Ik heb niet veel later een soortgelijke van Panasonic op de kop weten te tikken voor een paar tientjes. Die Lumix was goedkoop, omdat er wat accessoires ontbraken. Over die camera, een DMC FS3, ben ik ook erg tevreden. Dus besloot ik uit te kijken naar de ontbrekende accessoires. Helaas werden accessoires van dat  dat hebbedingetje nergens aangeboden. Edoch, geduld bleek weer een schone zaak.
Vorige week was het zover. Op een advertentiesite werd het Panasonic toestelletje als een complete set aangeboden. Joehoe! De advertentietekst zag er verzorgd uit en meneer was al langer actief op de site. Meneer had zelfs het doosje met alles erop en eraan in zijn bezit. Een zuinig iemand dus. Ik stuurde hem een berichtje, waarin ik aangaf belangstelling voor het setje te hebben, maar de prijs wat hoog vond. Ik deed hem een bod inclusief verzendkosten.
De verkoper reageerde met hetzelfde bedrag, maar dan exclusief verzendkosten. Dat zag ik niet zo zitten, want het ging om bijna 7 kroketten á 1 euro /stuk (op woensdagen), dus....
Gelukkig wilde de verkoper van de camera af en kwam mij alsnog tegemoet. We hielden elkaar van het afhandelingsproces keurig op de hoogte via e-mail. Vanmiddag werd het pakketje bezorgd. Alles zag er keurig uit en helemaal compleet. Ik ben er blij mee. Ik heb meer dan ik zocht. En met de besparing die mij 7 kroketten oplevert ben ik natuurlijk ook hartstikke blij. Dat heb ik de verkoper ook laten weten, want ik handel het geheel graag naar behoren af.