zondag 21 mei 2017

Klusjes

Gisteren heb ik het schilderwerk afgerond. Hoera! Zo'n groot wit vak schreeuwde wel om enige (aan)vulling. Dus ik heb er een mooi witte legplank gemonteerd. De tafels bij de zithoek begonnen wat vol te geraken met allerlei spulletjes. Een aantal ervan heb ik maar op die plank geplaatst. Hoog en droog.
In de namiddag arriveerde Mike uit het hoge noorden. We hebben met z'n drietjes de bbq aangestoken. Dat verliep dit keer nogal moeizaam. Alsof iemand niet wilde dat we ons gingen volproppen. Uiteindelijk lukte het wel, maar toen lag er vlees in de grill. Tja, je moet toch wat . 's Avonds zijn moeder en zoon naar Biddinghuizen gegaan. Daar trad de oudste zoon met zijn band op. Ik ben vrijdagavond al op pad geweest en neem nu lekker rust. Alles met mate. Rust is bij mij puzzelen, wat artikeltjes lezen en dergelijke. Geen pillen of zo. Blowen ook niet, want ik rook helemaal niet.
Soms spreek ik mensen die blowen. Ik ken er nu al een aantal. Ik hoor telkens hetzelfde excuus : blowen ontspant mij. Zelfs iemand die beweerde dat hij op advies van de huisarts blowde. Ik zie dat als een huisarts die adviseert om te gaan drinken. Alcohol welteverstaan. De blowers die ik ken kijken allen wat wazig uit de ogen. Ze spreken soms onsamenhangend en zijn erg prikkelbaar.
Ik zie dat blowen van hen meer als een soort uitvlucht. Ze zouden ook het probleem kunnen aanpakken in plaats aan symptoombestrijding te doen. Ik weet ook dat voor mensen die chronische pijn hebben cannabis een oplossing is. Maar dat is wat anders dan het blowen als ontsnapping. Dat is gewoon jezelf voor de gek houden en je gezondheid verzieken.