zondag 21 mei 2017

Spam in mijn mailbox

De laatste tijd krijg ik weer spam in mijn mailbox. Dit keer niet uit Nigeria, want de meeste afzenders zijn inmiddels hier in AZC's gehuisvest. Gevlucht voor de nationale politie. Maar nu zitten ze lekker dicht bij het vuur. Nee, dit keer kan ik niet achterhalen waar die mails vandaan komen. Het gaat wel over hetzelfde onderwerp :  I love you! Oké, leuk om te weten, maar de toegevoegde link vind ik verdacht. Dus weg ermee.
Het vreemde van dergelijke e-mails is, dat ik niet kan uitvogelen hoe die mensen mijn e-mailadres hebben weten te achterhalen. Ik heb weliswaar van tijd tot tijd wat via het internet gekocht en betaald, maar dan nog. De shops gaven mij de garantie dat mijn e-mailadres niet aan derden verstrekt zou worden. Maar ja, aan de andere kant wordt er steeds vaker gehackt. De maandag schijnt tegenwoordig gehackt-dag te zijn geworden.
Het opvallende aan al de spamberichten is dat ze min of meer ook dezelfde lay-out hebben. Alleen de namen van de  afzenders verschillen. Er zitten trouwens ook namen van mannen bij. Brrr!