woensdag 10 mei 2017

Waarom moeilijk?


Vanmorgen, wat een mooi weer zeg, zagen Fenna en ik in een greppel vlak langs de weg een tiental zwarte vuilniszakken liggen. Een van de zakken was opengescheurd. De inhoud bestond uit fijne, zwarte aarde met wat witte korrels. Ik ken dat spul uit mijn periode waarin ik zwerfvuil opruimde : afval van een wietplantage. Ik heb de campingeigenaar geïnformeerd, toen hij zijn ochtend ronde deed. Die vertelde mij dat het schering en inslag was in hun omgeving. Het is hier erg stil en er staan weinig woningen / boerderijen. Dus een ideale omgeving om afval te dumpen.
In het nieuws las ik over een camper op de Afsluitdijk, die helemaal uitgebrand is. Erg triest voor de eigenaren. Het is het zoveelste geval van brand. Ik kijk er niet echt van op.
Zo om mij heen hoor ik vanuit de camperwereld de meest vreemde verhalen. Ze gaan vaak over storingen in het elektrisch systeem, overbelasting ervan en kortsluiting. Sommigen hebben een rijdende energiecentrale met van alles en nog wat. Ik hoor ook veel over nog meer extra toeters en bellen in de wagen, die alle met de energievoorziening te maken hebben. Inclusief apparaten op gas. Daarmee neemt men ook hoge risico's, zoals rijden met de gaskachel aan. Als ik al die panelen met knopjes en lampjes zie, word ik gek.
Nee hoor, gewoon lekker basic. Hoe minder toeters en bellen, des te kleiner de kans op storingen. En.... ik hou veel meer tijd over voor de doelstelling : genieten van de vrije tijd.