dinsdag 23 mei 2017

Het oog van de meester

Vanmorgen heb ik de andere twee banden van de camper laten vervangen. Vorig jaar had ik al een zo goed als nieuwe set laten monteren. Die zaten op de voorwielen. Dat duo verhuisde nu naar achteren, zodat voor de nieuwe gemonteerd konden worden.
Toen ik bij het bandenbedrijf rond 9.00 uur aankwam, stond een jongeman buiten te wachten. Na een Goede morgen over en weer klaagde hij : "Het personeel en de klant zijn er al, maar de directeur nog niet." Ik ging er niet verder op in, want de jongeman ging verder met een verhaal over het openbaar vervoer. Hij werd onderbroken door de komst van de baas.
Bij de receptie bekeek de baas de planning en vertelde hardop wat er moest gebeuren : "Nieuwe banden op de achterwielen en de achterwielen vervolgens uitwisselen met die van voor." De jongeman en ik knikten instemmend.
Ik liet de sleutel achter en liep naar de loods om daar nog wat demontagewerk te doen. Toen ik daarmee klaar was, besloot ik even een paar nabij gelegen winkels te bezoeken. Omdat de route toch langs de bandenboer ging, keek ik even via de geopende overhead-deur naar binnen. De jongeman wilde net een wiel met de nieuwe band aan de achterzijde monteren. Ik liep alsnog naar binnen en zei hem dat de nieuwe op de vooras gemonteerd moesten worden. "O ja, sorry", zei hij geschrokken. Ik wenste hem succes en ging richting de winkels. Toen ik weer terugkwam, was de wagen klaar.
Nu de remschijven en -schoenen nog vervangen. De onderdelen worden pas deze week afgeleverd. Men had wat vertraging.