donderdag 18 mei 2017

Onder een vergrootglas

De Amerikaanse president ligt onder een vergrootglas. Al zijn tegenstanders volgen hem van minuut tot minuut. Het lijkt me een lastige situatie voor hem, vooral omdat de pers veel gebeurtenissen manipuleert of verzint. Veel nieuwszenders hebben zodoende een andere naam gekregen, zoals o.a. CBS dat Cheating Broadcasting Station wordt genoemd.
De situatie doet mij herinneren aan een opdracht die ik voor een multinational deed. Daar was een deel van de organisatie ook niet blij met mijn komst. Men probeerde mij dagelijks een hak te zetten, in de hoop dat de directie mij zou wegsturen. Ik ben zelfs een paar keer telefonisch bedreigd. Men zou mij buiten het bedrijf opwachten. Haha! Erg hè?
Omdat ik mijn werk dagelijks documenteerde, was ik lastig te pakken op verzonnen beschuldigingen. Ik voelde me soms wel opgejaagd. Door gewoon mijn werk te doen op een open en eerlijke manier, kreeg ik toch erg veel draagkracht. Aan het eind van de rit bleven slechts een paar managers met de hakken in het zand staan. Een van hen werd zelfs mijn functioneel leidinggevende! Hij veranderde enigszins toen ie mij om advies vroeg vanwege een toespraak over beleidsmatige en strategische zaken die hij moest houden. We hebben toen een deal gesloten. Ik heb pas na zijn excuses geholpen met zijn toespraak. Ik bedoel, ik ben ook niet de beroerdste. Ik heb wel vaker een besluit moeten nemen : doen of niet doen?
Een van de fraaie nummers van de lp (jaren 80) over het leven van outlaw Jesse James :