dinsdag 30 mei 2017

Nieuwe schoenen zonder doos

mooi kleurtje hè?
Vanmorgen heb ik een paar nieuwe schoenen gekocht. Vorige week kwam ik erachter, dat ik de oude al had weggegooid, voordat ik nieuwe had gekocht. Haha! Ik heb trouwens nog twee paar werkschoenen en evenveel apostelschoenen. Dus ik zat niet echt zonder.
Toen ik na een snelle keus, moest wel een maatje groter dan normaal, in de warme winkel bij de kassa stond, vroeg ik de medewerker of ik het paar zonder de doos mocht meenemen. Op dat moment keken twee andere medewerksters, die ook achter de balie stonden direct naar ons. De jongeman zei hardop : "Dat kan, maar dan mag u ze niet terugbrengen." De dames knikten instemmend. Ik antwoordde rustig : "Daar denkt onze wetgeving heel anders over." Het werd even stil. Terwijl ik met mijn bankpas betaalde, zag ik de drie medewerkers elkaar wat bezorgd aankijken. "Maar ik ga er vanuit, dat ik zonder problemen kilometers kan stappen met dit paar." Ze knikten instemmend, maar niet bepaald van harte.
Ik begrijp niet dat winkels nog steeds dergelijke voorwaarden durven te ventileren. Ik weet dat er winkels zijn, die eisen dat zelfs de verpakking onbeschadigd moet zijn. Allemaal onzin, want die eisen omtrent de verpakking vormen in feite een blokkade voor het wettelijke recht om te kunnen retourneren als het product schade, fouten en/of andere nukken vertoont. Dat recht blijft overeind, ook zonder of met beschadigde originele verpakking. Trouwens die verpakking ligt dus in de winkel. Dat zo'n filiaalleider wil dat de medewerkers zoiets zeggen, zal wel. Maar als medewerker had ik na zo'n bewering even een knipoog gegeven.