dinsdag 23 mei 2017

Chemische castratie

Het kan soms lastig zijn als je geen vreemde talen spreekt. Op de vraag wat men in Duitsland met een Gästekarte bedoelt, reageert een aantal mensen met 'een Duits certificaat dat aangeeft dat de gasinstallatie van de camper is goedgekeurd'. Haha! Ach ja, soms ben ik blij met die ouderwetse, degelijke schoolopleiding van mij. Die houd ik wat de vreemde talen betreft wat bij door ook af en toe buitenlandse zenders te beluisteren.
Geregeld circuleert een vraag over het castreren van een jonge reu. Vanwege de hormonenexplosie. Onder de reacties zijn er ook die chemische castratie aanbevelen. Dat is geen castratie, maar een medisch hulpmiddel om de hond wat tam te krijgen. Het middel resulteert niet in een spontaan verlies van de teel- en of bijballen.
Chemische castrtaie dus. Zelf kreeg ik tijdens mijn militaire dienst kamfer door het eten. Dat spul zorgde ook voor een soort chemische castratie bij de anders wild steigerende dienstplichtigen.
Op de vrijdag, voor het aanbreken van het weekendverlof, kregen we gekookte eieren gepresenteerd. Ze werden door de mannen ook wel 'neukpatronen' genoemd. Die waren bedoeld om het effect van de chemische castratie, na vier dagen kamfer toegediend krijgen, teniet te doen. Ik heb overigens geen klachten van dienstmakkers gehoord over een, laat ik het zo zeggen, verminderd prestatievermogen