zondag 7 mei 2017

Feijenoord


Op de zondag slapen we natuurlijk uit. Dus stond ik pas om 8.30 uur onder de warme douche. Daarna ben ik samen met Fenna op pad gegaan. Toen ik op een rustig stuk de riem losmaakte ging dat gekke beest er las een haas vandoor. Ze voelde zich blijkbaar erg uitgelaten. ze verdween uit beeld, maar een keer fluiten was genoeg om haar, Met een bloedgang, alsof ze achtervolgd werd door iets verschrikkelijks,kwam ze weer terug. toen ze mij passeerde lachte ze. Ik weet niet of dat van blijdschap was, of om mij uit te lachen.Ze lacht wel meer. Vaak als we weer thuiskomen en Fenna heeft opgepast.
's Middags zijn we op de fiets gestapt voor een korte rit om de omgeving verder te verkennen. Er stond een flinke puist wind (zou mijn pa zeggen). we hebben weer bevestigd gekregen, dat ons landje nog lang niet vol is. Wat een ruimte!
Weer terug bij de camper was het tijd voor de thee. Ik zette de DAP radio aan om naar het sportprogramma te luisteren. Net een zondagmiddag in de jaren 50, als mijn pa thuis was. Dan moesten we stil zijn, want pa luisterde naar het voetbal. Toen hoorde ik heel andere namen, zoals Xerxes, Baronie, DOS, Stormvogels, DWS, Elinkwijk en NOAD. Nu ging het voornamelijk over Feijenoord. Maar weer kreeg mijn moeder gelijk : Nooit te vroeg feestvieren. Dat brengt ongeluk. Dus vierden we een verjaardag liever een dag later, dan eerder.
Toen ik wat later achter de camper langs liep, zag ik condens aan de binnenkant van het rechter achterlicht! Toen ik de verlichting gedemonteerd had, bleek het bovenste deel  een soort aquarium te zijn. Het hele huis van het gewone achterlicht was gevuld met water! Huh??!!
Een onderzoekje leverde een antwoord op de oorzaak op : een scheurtje. Dat is waarschijnlijk veroorzaakt door de schuifdeur, wanneer ie helemaal naar achteren schuift. precies op de hoogte van de stootbuffer bevindt zich namelijk het scheurtje. Ik heb de boel leeggeschud en zo goed en kwaad als het ging drooggemaakt met tissues. Daarna heb ik het scheurtje met wat lijm gedicht : klaar!
Tijdens het drogen en plakken hoorde ik dus hoe Feijenoord de 'kampioenswedstrijd' verloor. Ajax won, zodat de achterstand nog maar een punt is. Toch gun ik de Rotterdammers het kampioenschap. Ze draaiden afgelopen seizoen erg constant en komen mij als team zeer hecht en solide over.