zondag 14 mei 2017

Allemaal brillen

Vanmorgen heb ik een wat andere invulling gegeven aan Moederdag; ik heb mijn ladekastjes opgeruimd. De grootste ruimtevreters waren brillenkokers en oude brillen. Ik heb de gewoonte de oude te bewaren als reservebril. Maar nu bleek ik dus zo'n vijf reserves te hebben, alle met verschillende sterkte van glazen. Er zat ook een exemplaar bij dat zo goed als dezelfde sterkte van glazen heeft als mijn huidige bril. Die oude bril dateert uit de jaren 90. Dus het gaat alsmaar beter met mijn ogen. Haha! Ik had ook nog veel kokers. Bijna allemaal van één brillenzaak.
Afgelopen week was ik nog bij Specsavers voor een zonneklepje. Meneer vroeg of ik al bekend was binnen hun systeem. Ik zei hem dat ik zowel in Lelystad als Kampen bekend was. Maar in Dronten dus niet. En dus vond weer een registratie plats. Leve de centrale database van Specsavers!
Ik heb al die oude zooi maar weggegooid. De oude, nog bruikbare bril gaat de auto in. De reserve in de auto is weliswaar jonger, maar maakt mij wat duizelig als ik hem opzet.
Omdat ik op mijn helm een geïntegreerd zonnevizier heb, heb ik het zonneklepje ook in de bus gelegd. Voorheen kocht ik nog zonnebrillen op sterkte. Die gebruikte ik als ik met zonnig weer op de motor stapte.