donderdag 11 mei 2017

Naar het noorden

Gisteren hebben we nog even gefietst. Niet al te lang, want het was behoorlijk warm. Dus snel weer naar de camping om daar lekker lui te wezen. Tegen de avond hebben we de bustent opgeruimd. Er werd de volgende ochtend regen verwacht. Gezien de weersverwachting voor de langere termijn besloten we donderdagochtend weer huiswaarts te gaan. De rest van de avond hebben heel rustig een en ander opgeruimd.
De volgende ochtend was de temperatuur op de camping merkbaar hoger. De zon scheen nog steeds en dus werd het weer ontbijten onder de blauwe lucht. Zelfs de gasten aan de overkant hadden een t shirt en korte broek aan! Tegen het middaguur was alles gereed voor vertrek. De beheerder kwam nog even afscheid nemen. Dat had hij de avond ervoor ook al gedaan, maar meneer stond erop ons nogmaals de hand te schudden. Tot ziens, Wouwse Plantage!
We besloten eerst te gaan tanken. We reden richting Essen, maar werden in het centrum geblokkeerd door rood-witte hekken : afgesloten! Dus dat werd omrijden. Bij het eerste tankstation viel de prijs per liter erg tegen : 1,22 euro! Een eindje verderop was de prijs aanzienlijk lager : 1,16 / liter. We hadden ergens ook 1,11 / liter gezien, maar waar dat was? Toch maar de tank volgespoten met Belgische diesel. Die paar centen mochten onze pret niet drukken. We besloten ons te laten leiden door de tomtom. Dat leverde een andere route op. We reden zo richting Breda en Waalwijk om vervolgens bij een zeer bekende watertoren naar Gorinchem te rijden. Een oude, vertrouwde route, die we vaak gereden hebben toen we nog in Schoonhoven woonden en naar Drunen reden.
Toen we besloten een lunchpauze in te lassen, hadden we geluk. We waren net op de P plaats aangekomen, toen zich op de snelweg een file begon te vormen. Na de lunch was niet enkel onze trek, maar ook de file opgelost. Wat een timing. De terugreis verliep voorspoedig. Weer thuis hebben we in een recordtijd de camper weer leeg gemaakt en met een insectenvrije voorzijde weer op de parkeerplek gezet. In afwachting van een volgende trip.