donderdag 18 mei 2017

Lekker en gemakkelijk

Gisteren hadden we beiden geen zin om te koken. Dus hebben we voor de Chinees gekozen. Ik overwoog drie loempia's te bestellen. Aan zo'n ding eet je je een slag in de rondte. Dus werden het er 'maar' twee. Toch ook maar een portie nasi erbij genomen. Je weet maar nooit. Haha!
Nou, die loempia was meer dan genoeg, zeg! Lekker knapperig en vol met taugé, kool en vlees! Mmmm! De nasi bleef zo goed als onberoerd. Oké, kokki moest wel even wat proeven hè?
Ik moest tijdens het eten even aan mijn oma denken. Ze heeft in een Chinees restaurant gewerkt. Helaas heb ik haar nooit gevraagd, hoe die Chinezen die heerlijke bami en nasi eigenlijk maken. Er zit iets in, wat een specifieke smaak geeft. En dan bedoel ik niet de trassi. Zou het soms de Ve-tsin zijn? Het lijkt me niet, want dat spul is een smaakversterker. Mijn moeder stuurde dat spul geregeld op naar familie in Amerika. Totdat het verboden werd. Waarschijnlijk omdat het gesnoven werd. Want wit poeder moet gesnoven worden, vindt men daar.
Ik heb een keer vega bij een chinees gegeten. Vraag me niet waarom. Een black-out of zo. De kok was geen goed jager. Vandaar vega. Wat een ramp! Smakeloos! Maar wat bleek? Zonder Ve-tsin. Zou het dan toch dat witte goedje zijn?