donderdag 25 mei 2017

Geen Europacup

Het zou me verbaasd hebben indien Ajax gisteren het grote Man. United zou hebben verslaan. En toch.... Ajax kwam niet uit de verf zoals tijdens de wedstrijd tegen Lyon en Man United trok zich op eigen veld terug. Wat me opviel was dat Ajax bijna 90 minuten lang volgens hetzelfde stramien bleef voetballen, over het middenveld recht op de Engelse muur af. Ondanks de 0-1 achterstand soms wat te egoïstisch aan de bal. Vrijstaande medespelers niet zien of niet willen zien, waardoor kansen niet benut werden. Er was geen creatieve Ajax-geest die dacht : "Dit moet anders". Want Ajax was zeker niet de minderen en werd niet overlopen.
Wie geregeld naar de Premier League kijkt weet hoe Engelsen voetbalen. En weet ook waar Man United punten heeft laten liggen en hoe de tegenstanders toen speelden : lange ballen, snel combinerend,over de vleugels en voorzetten vanaf de zijlijn.. Daar heb ik gisteren zo goed als niets van teruggezien. Ik zag ook geen doelpogingen vanuit de 2e lijn. Afstandsschoten dus. Erg vreemd.
Aan de andere kant, Man United is een miljoenen bedrijf met heel veel zeer ervaren spelers en coaches. Al met al kan ik niet zeggen dat ik tijdens de finale genoten heb. Ajax was machteloos.
Het is al bijzonder dat dit jonge Ajax zover gekomen is. Hopelijk is het een stimulans om de opgaande lijn voort te zetten.