maandag 29 mei 2017

Anti-diefstal

Tijdens mijn studie kregen wij, als groep, de opdracht een anti-fietsendiefstal oplossing te vinden. De bedoeling was om een grondig vooronderzoek te doen en vervolgens met conceptoplossingen te komen. We waren binnen een half uur klaar. We hadden besloten het eigendom af te schaffen. Haha! Daar gingen de docenten natuurlijk niet mee akkoord, al hebben ze wel hartelijk gelachen.
Onze conclusie was dat diefstal amper tegen te gaan is. Als boeven ergens hun zinnen op gezet hebben, dan ben je je eigendom kwijt. Vaak gaan mensen er vanuit, dat zo'n fiets gebruikt wordt om te rijden. Ze vergeten dat zo'n ding ook uit aantrekkelijke onderdelen bestaat. Dus maatregelen als 'het zadel eraf halen' of 'de ketting verwijderen' bieden geen garantie dat de fiets blijft staan. Hetzelfde geldt voor motorvoertuigen, gereedschap enz. Die worden ook vaak gedemonteerd en in onderdelen verkocht.
Waar veel dieven een hekel aan hebben is vertraging. Ze willen meestal snel toeslaan. Dus heb ik voor wat vertraging gezorgd aan de kampeerbus. In een bepaald volgorde, beginnend met veel lawaai. De inhoud van de bus bestaat uit serviesgoed, kookgerei, wat kleding en schoenen. Geen spullen van waarde. Die spullen kan ik zo bij een of andere euro-knaller winkel weer halen.
De bus zelf moet weggesleept worden als boeven hem per se zouden willen hebben. Tweewielers kan je het beste aan een boom, lantaarnpaal o.i.d bevestigen. Nogmaals, als dieven ergens hun zinnen op gezet hebben, ben je je spullen kwijt :