dinsdag 30 mei 2017

Weer normaal

Wat ben ik blij dat die warme dagen voorlopig voorbij zijn. Het was vanmorgen een verademing om buiten te lopen. Van mijn zus hoorde ik dat de terugreis naar Roosendaal zo'n 4 uur heeft geduurd! Op de A27 bij Meerkerk was een zwaar ongeval gebeurd, waarbij een dode te betreuren was. Slachtoffers van een over de kop geslagen auto werden met traumaheli's overgebracht naar het ziekenhuis.
Al met al duurde het oponthoud daar bijna 2 uur. Daar sta je dan in de hitte in een file. Ver van een benzinestation of afrit. 's Winters worden automobilisten soms gewaarschuwd dekens en andere zaken mee te nemen in de auto, voor het geval men in de koude strandt.
Van waarschuwingen voor automobilisten die op zeer warme dagen op pad gaan, heb ik nog niet gehoord. Enkel over honden in auto's. Maar daar heeft niet iedereen een boodschap aan. Het meenemen van een fles water, een parasol, zonnecrème en iets te eten zou niet verkeerd zijn. Ik hoorde dat in die file zich ook gezinnen met kleine kinderen bevonden. Hopelijk zijn al die wachtenden er goed doorheen gekomen.
Vandaag breng ik de bus naar de garage voor de remmen. De fiets gaat achterin, zodat ik niet daar hoef te blijven rondhangen. Ik ga wel weer een kijkje nemen in de loods. Die bevindt zich in de buurt van de garage. Nou, maak er wat van!