vrijdag 5 mei 2017

EU, een beetje dom

Het is niet slim van de EU om de Engelsen de Brexit moeilijk te maken. Daarmee creëert ze enkel meer weerstand bij de Britten tegen de EU. Komt bij dat ook anderen meer inzicht krijgen in het ware karakter van de EU. Wie geen lid meer wil zijn, krijgt een trap na. Eng hoor.
Ik heb een keer zo'n werkgever gehad. De nieuwe directeur liet de boel dusdanig uit de klauw lopen, dat het bedrijf in nota bene een goede marktsituatie afgleed richting een faillissement. De werksfeer werd alsmaar slechter. Personeel dat ontslag indiende, moesten subiet hun leaseauto inleveren en de rest van de opzegtermijn met het OV reizen. Het uitbetalen van de onkostendeclaraties werd expres vertraagd en de opzeggers werden ook niet meer voorzien van informatie. In het personeelsblad zagen we ook de rubriek personeelsmutaties niet meer.
Na vertrek, uiteraard zonder afscheid en/of bedankje, werd het resterend vakantiegeld een paar maanden langer vastgehouden. Als straf. Van ruim 200 man kelderde de boel in een jaar tijd naar 21. Zo'n man heeft zichzelf toen flink in de kaart laten kijken. Net zoals de EU nu doet.