zaterdag 27 mei 2017

Hemelvaartsdag

Velen weten niet waar deze dag vandaan komt. Maak niet uit, want men heeft immers vrij. Ook de mensen die anti christenen zijn, zoals islamieten en D66 mensen, pikken graag zo'n christelijke feestdag maar al te graag mee. Ze gaan niet de straat op om te protesteren : wij willen werken! Nee, dat zou nogal consequent overkomen. En linkse mensen zijn nu eenmaal erg inconsequent. Gewoon de krenten uit de pap vissen en voor de rest vervelend doen en vooral klagen.
Er is ook zoiets als Maria Hemelvaart of Tenhemelopneming. Voor Jozef is niets bedacht. Die was timmerman en zal gewoon in een kist gestopt zijn; zand erover en klaar. Jozef is wel tot Sint Jozef bevorderd. De lintjesregen bestond toen nog niet.
Ik herinner me nog dat ik mijn vrije dagen plande met behulp van de christelijke feestdagen. Bedoeld om een extra lang weekend of zelfs week te hebben. Woekeren met vakantiedagen. Ik heb er heel lang slechts 25 toegewezen gekregen. Later kreeg ik bij andere werkgevers meer verlofdagen. Het aantal steeg zelfs boven de 40 dagen uit. Ouwe lullen dagen werden ze genoemd.
Voordat ik de detachering op medisch advies verliet, ben ik flink aan het rekenen geslagen. Het kapitaliseren van bepaald arbeidsvoorwaarden leerde mij, dat ik in salaris fors achteruit ging, maar ik per saldo toch positief uitkwam. Minder reistijd, geen files en allerlei andere aantrekkelijke bijkomstigheden telde ik ook mee. Gelukkig hadden wij onze levensstijl op een gemiddeld niveau gehouden. Dus naar beneden kelderen was niet aan de orde. Dat maakte een overstap ook gemakkelijk. Soms moet je een stap terug doen, om er weer twee vooruit te kunnen zetten.