woensdag 17 mei 2017

Rotsmoezen?

De Ducato moet voor medio juni een APK keuring ondergaan hebben. Dus heb ik wat lijntjes uitgegooid. Ik wilde de keuring vergezeld laten gaan van een kleine onderhoudsbeurt en wat andere onderhoudszaken. Omdat ik over het algemeen goed behandeld ben bij de Kwikfit in Lelystad, had ik afgelopen maandag die vestiging gebeld en om een offerte gevraagd. De zo te horen jonge man nam mijn wensen op. Hij vroeg nog speciaal naar de hoogte van de bus, maar die was volgens hem geen probleem. Hij beloofde mij 's middags terug te bellen met de prijzen. Die maandagmiddag werd ik niet gebeld. Gisteren dus ook niet. Vandaag besloot ik zelf maar eens langs te gaan. We waren toch al in die stad, dus waarom niet? Ik kreeg dit keer de mij bekende receptionist te spreken. We hadden voorheen de Hyundai daar in onderhoud, toen hielp hij mij ook geregeld.
in Emmeloord wel op de brug
Hij vond het raar dat ik niet ben teruggebeld. Hij kon ook niet iets van een offerte vinden. Toen ik hem zei dat zijn collega ook speciaal naar de hoogte van de bus had gevraagd, vroeg de receptionist mij hoe hoog de bus was. Ik antwoordde weer 2,50 meter. "O, daarom heeft ie u niet teruggebeld, want uw bus is veel te hoog. Die past niet eens hier door de deur!", zei meneer. Ik keek vanaf de balie nog extra naar de zeer hoge, geopende deuren. Meneer zag dat en voegde haastig toe : "Hij kan wel naar binnen, maar als ie de brug oprijdt loopt ie vast." Ik keek weer naar de werkplaats en zag dat de bruggen ruim van de overheaddeuren verwijderd waren. Net als in Emmeloord.
Al met al een raar gedoe. De hoogte was eerst geen enkel probleem, maar nu opeens wel. Wat ik overigens niet geloofde, afgaande op wat ik zelf gezien heb. Ook de bewering dat ik niet ben teruggebeld omdat de wagen te hoog zou zijn, komt mij vreemd over. Zijn collega had immers gezegd dat de hoogte geen enkel probleem was en mij beloofd terug te bellen? Ik heb daar trouwens vaker bestelbusjes gezien. Het pand is net zo hoog als dat in Emmeloord. Nee, volgens mij waren het allemaal k*tsmoezen. Jammer.
Ik ben geen discussie begonnen, maar heb het pand in stilte verlaten. Het blijkbaar erg goed met de Kwikfit in Lelystad. Op mij zit men daar blijkbaar niet meer te wachten. Ik heb maar naar de vestiging in Emmeloord gebeld. Die belde mij conform toezegging wel netjes terug. Zo kan het dus ook.