woensdag 24 mei 2017

Ariana Grande

Is de bomaanslag na het concert van Ariana Grande (nooit eerder van gehoord) toeval of niet? Die Ariana schijnt soms negatief gesproken te hebben over haar fans. En nu die aanslag. Met daarna een simpel 'sorry hoor' van Grande. Ariana is pro moslim, anti-Trump (die de terreur hard wil bestrijden), pro-vluchtelingen en pro-illegalen. Maar misschien wisten de plegers van de aanslag dat niet. Men zegt dat Grande dergelijke uitspraken deed / doet om haar imago te laten opvallen. Maar nogmaals : men zegt... De dader heeft (weer) een Arabische naam. Maar dat mag ik zeggen, want ik ben politiek incorrect. Of wel : voor de waarheid.
En weer veel onschuldige slachtoffers. Veel jongeren, heb ik begrepen. Maar aanzienlijk minder dan laatst in Afghanistan. Toen waren meer dan 100 slachtoffers na een aanval van de Taliban. In beide gevallen heel erg, maar in het ene geval heel veel aandacht en in het andere nauwelijks. Mensenlevens schijnen toch een waarde te hebben, die verschilt per werelddeel.
De wereld verandert. Wat eerst ver van onze bed was, staat nu naast ons bed. En ligt er soms zelfs in. Het is maar net waarvoor men kiest. Ja, kiest. Want we vragen erom.