maandag 23 juni 2014

Yamathi??

In het programmaboekje van de Classic TT in Gramsbergen stuitte ik op een storende fout. De aanwezige Jamathi werd in het overzicht van de Classic Parade gedrukt weergegeven als Yamathi. Tien keer OEPS! Dat was dus net niet de bedoeling van de Jamathi bedenkers Jan Thiel en Martin Mijwaart! Een echte motorfanaat zou dat moeten weten. En kijk eens goed hoe fraai de naam neergezet is! Daar is toen ook goed over nagedacht.
Maar ik vergeef het hun. Waarschijnlijk zagen ze het daglicht nog niet ten tijde van het Jamathi tijdperk. Komt bij dat de Classic voor het overige alleen zeer mooie dingen bracht.
Zelfs in het geboortedorp van de Jamathi, Nederhorst den Berg, wist men in het plaatselijk café niets te vertellen over het wereldberoemde fenomeen Jamathi. Daar kwam ik vorige zomer achter tijdens een fietstocht rond de Loosdrechtse plassen. Ik raakte toen dermate gedesillusioneerd, dat ik met betraande ogen en dikke benen de plek verliet.
Om de ernstige fout enigszins goed te maken de hele week de Jamathi (van Aalt Toersen) aan / in de kop. Dat zal ze leren!