woensdag 11 juni 2014

Nieuws uit Flevoland

Frank Patat heeft de rechtszaak tegen de gemeente Dronten verloren. Hij is dus zijn vergunning kwijt. Ik weet niet of hiermee het recht heeft gezegevierd. De rechtspraak is immers al jaren aan het aftakelen. Vrouwe Justitia is niet meer onpartijdig, maar is ziende blind aan het worden.
In Lelystad vindt men dat het Stadhuisplein opgeleukt moet worden. In mijn beleving vindt men dat al sinds we daar zijn gaan wonen (1996). Tot op heden gebeurt er nog steeds niets. Tenzij je de enorme pilaar van basalt keien met meneer Lely bovenop een enorme verbetering vindt.
Andere keien, The Stones, hebben in Almere een lp gekocht. Het schijnt dat de artiest Jack White op  vinyl nieuwe nummers heeft uitgebracht. Leuk dat er nog artiesten en muziekliefhebbers zijn die de ouderwetse lp aanhangen.
In de Noordoostpolder rijden de meeste opgevoerde brommers rond. En in Almere wonen de meeste mensen die zich niet echt veilig voelen.
Er is nog geen levende wolf in de polder aangetroffen.  Gesprekken hierover met de Polen verlopen uiterst moeizaam. Van een enigszins nuchtere kijk op de wolvenkwestie door betrokken partijen is helaas nog steeds geen sprake. Bij de Polen vanwege de enorme hoeveelheden alcohol en bij Staatsbosbeheer vanwege een gebrek aan gezond verstand.
Men wil (daarom?) de Oostvaardersplassen in een Nationaal Park transformeren. Misschien krijgen de arme beesten dan een beter leven en gaat de werkelijkheid zodoende meer de beelden van de film lijken.
Niet in de polder, maar ergens in Drenthe is een man gearresteerd omdat hij met een mes en hooivork iemand bedreigd had. Ik weet niet wat die aanvaller precies aan het eten was, toen hij van tafel de straat op stormde. Maar ja, het was wel in Drenthe.