vrijdag 20 juni 2014

Bumperklever

Ook een bumperklever
Ergens op internet zag ik een videootje opduiken, dat vanuit de cabine van een vrachtwagen was gemaakt. Op een snelweg reed voor de vrachtwagen een Mini, waarvan de bestuurder even de remlichten doet branden. Hij remt niet echt. Waarom deed hij/zij dat? Omdat de vrachtwagen er erg dicht op zit. Bumperkleven dus. De vrachtwagenchauffeur reageert echter heel anders. Hij wordt kwaad!
De onderlinge afstand is nog geen 10 meter. Bij een snelheid van 80 á 90 km/uur legt de wegreus zo'n 25 meter per seconde af. Als ik de gemiddelde reactiesnelheid neem van 2 seconden, dan is het gevaarte al weer 50 meter verder. En dan zwijg ik nog over de remweg en het gewicht van zo'n bakbeest.
En toch wordt de automobilist via reacties de huid vol gescholden. Zelf zou ik niet met zo'n lage snelheid op de snelweg gaan rijden. Dan kom je tussen al die mastodonten terecht. Dat lijkt me geen veilig gevoel en het kan gevaarlijke situaties uitlokken. Neemt niet weg dat de onderlinge afstand altijd voldoende moet zijn. Ik houd het maar op twee seconden, anderen stellen de helft van de snelheid in meters : 90km/uur = 45 meter afstand.