zaterdag 28 juni 2014

Mijn WK - scheidsrechters -

Er zijn goede, minder goede en slechte scheidsrechters. Over de fluitende Jap heb ik het al gehad. Rest nog scheidsrechters die steevast in de weg lopen. Ze verstoren het spel. Soms zo erg, met een doelpunt als gevolg. Zoals in de wedstrijd van Ghana tegen Portugal.
Mijn broer Joop was ook scheids. Van hem hoorde ik over de basisregels. Over het lopen in het veld tijdens het spel. En dat je als scheids niet per ongeluk moet meevoetballen met een van de elftallen door in de weg te lopen.
Het is halverwege de wedstrijd Brazilië - Chili. De scheidsrechter is dit keer Howard Webb. Ik zie hem het hele seizoen fluiten in de Premier League.  Webb is geen hoogvlieger en heeft geregeld flinke kritiek op zijn inconsequent optreden te dulden. En toch mag hij van de FIFA deze wedstrijd fluiten.
Coward Webb weigerde een gele kaart te trekken na een grove overtreding van Brazilië. Of was het daar nog te vroeg voor? Wat mij betreft staat hij te veel toe. Zoals hij gewend is te doen. Misschien is het daarom met hem niets geworden bij de Britse politie. "Dan maar scheids worden", zal ie gedacht hebben.