donderdag 5 juni 2014

Autosleutels zoek

Het weekendje in Anna Paulowna begon met een valse start. Wat was het geval?  Ik had de bagage uit de auto gehaald en de fiets van de drager gehesen. Daarna heb ik de drager van de trekhaak gehaald. Die heb ik vervolgens in de kofferbak gelegd. Als afsluiting heb ik de dop weer op de knobbel van de trekhaak gedrukt.
Toen ik niet veel later toch nog even in de auto moest zijn, kon ik zowaar de sleutel niet vinden! We hebben altijd een vaste plaats voor de autosleutels, dus ik dacht : "Ik pak maar even Sonja's sleutels."  Maar haar sleutelbos was ook nergens te vinden. Hoewel, nergens. Onze gastheer Jan zag de sleutelbos in de auto liggen! Die was uit Sonja's jaszak gegleden. Ik vreesde het ergste : "Heb ik mijn sleutel soms in de kofferbak neergelegd en daarna de klep dichtgegooid?"
Ik begon al te overwegen om de deur op een andere manier geopend te krijgen. Maar de Matrix zit rond de portieren potdicht. Er kon niet eens een ijzerdraad tussendoor gestoken worden. Er waren geen criminele drugsverslaafden in de buurt en een ruitje inslaan zag ik nog niet zo zitten. Dus we besloten even met Google aan de slag te gaan. Op Youtube stuitten we op een filmpje waarin iemand binnen een paar minuten zonder sleutels een Matrix openmaakt. Maar die apparatuur hebben we niet. We besloten de volgende dag maar bij de lokale Hyundai dealer om advies te gaan vragen.
's Morgens vroeg (op de zaterdag ben ik nog steeds extra vroeg wakker) kreeg ik opeens een ingeving. Of was het een visioen? Hoe dan ook, ik kreeg de opdracht om in de linker fietstas van Sonja's fiets te kijken! Die ingeving kwam mij erg ongeloofwaardig over. Toch ben ik direct naar de schuur gegaan en heb daar een blik geworpen in de linker zijtas. Wat denk je? Ja hoor, daar lag mijn sleutel!  Dat was een enorme opluchting. Waarschijnlijk heb ik de sleutel op de klep van de zijtas gelegd toen ik de drager verwijderde. Tijdens die klus is hij waarschijnlijk de tas in gegleden.