zondag 29 juni 2014

TT Assen 2014


Achterop zitten en foto's maken : lastig
Oliveira eindigde fraai als 3e
Nee, ik ga niet meer naar de TT in Assen. Ik ben daar twee keer geweest en dat was meer dan genoeg. Veel te druk, veel te duur, veel te nat en veel te veel pijn in mijn nek. En foto's maken is erg lastig, vanwege de hoge snelheden. De laatste keer ging ik met mijn zoon Robert. Hij was geslaagd en ik had hem beloofd samen naar de TT te gaan. Belofte maakt schuld. De heenweg viel best mee, maar terug! Wat een idioten!
Als ik aan de TT denk, dan komen alleen herinneringen aan de Nederlandse successen bij mij naar boven. Van de beide door mij bezochte TT's weet ik niet zoveel meer. Nee, dan liever de Classics.
Droog en relaxt voor de tv hangend zag ik in de lichte klasse, Moto3, een naam die mij aan het verre India deed denken : Mahindra. Het is een fabriek die niet alleen auto's maar ook motoren, scooters, bussen, tractors enz. produceert. Het bedrijf heeft banden met Europese fabrikanten, waaronder Renault. Het machientje  bemand door een Portugees rijder, scoorde een fraaie derde plaats in Assen. Het team deed in 2011 voor het eerst mee in de Moto3. In 2013 vond een historisch moment voor het team plaats. Oliveira behaalde de eerste podiumplaats ooit voor een Indiase motorfiets. De motor is een Mahindra MGP30 met een 'eigen' blok. Naar zeggen is er een nauwe samenwerking met een Oostenrijkse fabriek op dit gebied. Dus dat 'eigen' is niet helemaal eigen. Neemt niet weg dat de bike heel goed presteert en in de uitslagen geregeld in de top 5 verkeert.