zaterdag 21 juni 2014

Classic TT Gramsbergen 2014 -1-

Pauze in Ommen

Naar aanleiding van een reactie van een trouwe lezer uit Huizen, besloot ik vanmorgen vroeg naar het oosten des lands te rijden. Op de motor. In stijl, want vlakbij het dorp van Erik Hulzebosch, Gramsbergen, ging dit weekend de Classic TT van start. De laatste keer dat ik zo'n evenement heb bijgewoond was een paar jaar geleden in Rockanje. Het motorfeest begon al op vrijdag. Maar die dag staat bij ons in het teken van de kleine Emma.
Vanmorgen dus heb ik zorgvuldig (dacht ik toen) mijn rugzak ingepakt en daarbij ook de inwendige motorrijder niet vergeten. De motor startte wat moeizaam, maar so what? Vlug even de tank volgegooid met wat liters Euro en toen..... startte de motor niet. Nee toch?! #8!$@!! Grrrr! Ik duwde het oude beestje bij de pomp weg, om zo ruimte te maken voor anderen in auto's. Ze keken me wat meewarig aan. Ik deed alsof er niets aan de hand was en controleerde zogenaamd de motor. Ik schaamde me dood. Na een vijftal minuten gewacht te hebben probeerde ik nog een keer de startknop : Broemmm! Hij deed ut weer!
Op de parkeerplaats
Vlug erop en vervolgens richting Zwolle. Op de N50 zat het tegen. Nog geen paar kilometer gereden toen een omleiding opdook, omdat die belangrijke weg volledig was afgesloten wegens onderhoud. Via richting IJsselmuiden naar 's Heerenbroek en vervolgens naar Zwolle. Klinkt snel, maar ook op die route allerlei getimmer aan de weg. Het schoot niet op, vooral vanwege de flinke rijen auto's.
En dan, na al het oponthoud, rij ik toch over de N340 richting Ommen. Ik haal opgelucht adem. Maar ondanks mijn euforie, houd ik me keurig aan de snelheid. Die wegen zijn namelijk vaak in beeld bij verkeersprogramma's en onopvallende surveillance auto's van de nationale verkeershermandad. In Ommen heb ik even een stop gemaakt, om aan de thermos met koffie te lurken en een fotootje te schieten.
Net buiten Ommen kom ik op een uitdagende weg terecht. Veel mooie bochten, maar ik houd me nogmaals in. Wat een zelfdiscipline! Of is het gewoon angst? Angst voor een forse bekeuring. Ik merk trouwens dat de CBX niet lekker stuurt. Het zal wel.  Even krijg ik toch een zwarte onopvallende surveillancewagen achter me. Als je het over de duivel hebt.... Hij haalt mij in, omdat een paar auto's voor mij een automobilist over een doorgetrokken witte streep heeft ingehaald. Niet veel later zie ik ze samen langs de weg staan. In Gramsbergen aangekomen zie ik al de CRT bordjes die mij naar het stratencircuit leiden.