dinsdag 10 juni 2014

U vraagt en wij zagen


Achter het huis staat een zo goed als dode boom. Hij is een klimtoestel voor kinderen geworden. Er zijn al takken afgebroken. Voor Pinksteren heeft Sonja de gemeente een e-mail gestuurd, met het verzoek de boom weg te halen. Niet alleen omdat ie bijna dood is, maar ook vanwege het gevaar voor met name de klimmende kinderen. Een deel van de boom met twee stammen hangt over de straatweg.
Vanmorgen, op de eerste werkdag na Pinksteren, kwam een tweetal groenwerkers even de boom bekijken. Ik vroeg hen of er nog een nieuw boompje opgezet zou worden. De oudste man zei dat een nieuwe boom pas in de herfst geplant zou worden. Ik gaf aan dat mijn voorkeur uitging naar een palmboom. Beiden moesten lachen. Een van hen zei : "De meesten willen een geldboom!" Ja, dat dacht ik al. Geld. Mijn palmboom zal zeker niet op de eerste plaats van het wensenlijstje staan. Daar staat dus de geldboom, dan een kleine geldboom, dan een geldstruik, gevolgd door de kunststofboom, de babyboom hebben we al achter de rug en na de nodige andere bomen (van Kerst- tot Slag- en  Oranjeboom) komt waarschijnlijk eerst nog een Kwekkeboom (zeker niet verkeerd!) en dan pas mijn palmboom. Ik reken er dus maar niet op.
De oude boom werd in een mum van tijd tot snippers vermalen. Zo heb je een boom, zo had je een boom. De mannen waren binnen 10 minuten weer vertrokken. De boom zelf had er tien jaar overgedaan om zo groot te worden.