maandag 30 juni 2014

Naar de Kofferbakmarkt

Zondag waren we even op de Kofferbakmarkt in het centrum van Lelystad. De winkels zouden ook open zijn, maar de meeste waren dicht. De gezelligeheid bleef zodoende beperkt tot de Kofferbakmarkt.
Al kuierend over de markt liepen we een paar voormalige buurtbewoners tegen het lijf. Ik kreeg direct te horen dat de hoeveelheid zwerfvuil in Haven flink toegenomen is. Hahaha! Eh... sorry. Ik bedoel 'hè, wat jammer!'
Het was behoorlijk druk met veel  aanbod. Het weer werkte ook mee. Ik heb dit keer nergens in dozen met lp's staan zoeken. Ze waren er wel, maar ik heb zo'n beetje alles al gevonden wat ik leuk en/of bijzonder vind. Ook dit keer stond ik af en toe met verbazing te kijken naar het aanbod van sommige kofferbakeigenaren. Met recht dacht ik : wat een rommel! Verkopen is ook een kunst. Dat begint met het zorgvuldig selecteren en uitstallen van spullen. Het oog wil immers ook wat.
We hebben zelf ook geregeld op rommelmarkten gestaan. Op zolder stond een aantal dozen,w aar we het gehele jaar door spullen in deponeerden. Met een prijskaartje eraan. Kleding was bij ons altijd schoon en werd opgehangen aangeboden. Ik zag ook hopen met onmiskenbaar gebruikte kleding, waar mensen in stonden te graaien. Brrr! We hebben ons beperkt tot een stoeltje voor de kleine Emma, dat aan de eettafel geschoven kan worden.