zaterdag 28 juni 2014

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft weer eens met geld gesmeten. Ze heeft ruim 203 miljoen euro over de balk gegooid. Het was geïnvesteerd in een nieuw geautomatiseerd systeem om toeslagen af te handelen.
Ik kreeg brief op brief, waarin mij werd medegedeeld dat ik recht heb op een toeslag. Een week later weer een brief : toch geen toeslag. Weer een week later : o, toch wel een toeslag. En twee maanden later : u heeft te veel toeslag ontvangen. Als de sodemieter terugbetalen! Het rare is dat ik in die periode geen veranderingen in mijn inkomen heb gehad.
Het hele systeem deugt van geen kant. Het is alleen geschikt voor buitenlanders. Die kunnen ervan profiteren, want die zijn onbereikbaar voor de post van de dienst. Ze betalen niets terug. Het nieuwe systeem dat zo'n 203 miljoen euro heeft gekost, is in de vuilnisbak beland. En dan maar lopen zeuren en lelijk doen over een paar honderd euro, die ze zelf ten onrechte heeft overgemaakt in de toeslagensfeer. Dus we blijven voorlopig geteisterd worden door de afdeling Toeslagen van De Belastingdienst en we blijven betalen voor buitenlandse oplichters.