dinsdag 17 juni 2014

Tijgermug ongevaarlijk?

Volgens de GGD hoeven we ons niet druk te maken over de Tijgermug en andere exoten. Ze brengen gevaarlijke ziekten over, maar alleen in Azië, aldus de GGD. Hier in ons land moet de mug zich nog van zijn kwaadaardige kant laten zien.  Kortom, de Tijgermug heeft een zeer beperkt steek- en zuigmenu : de Aziatische mens. Veel Aziatische koks zijn al het land uitgezet, dus dat scheelt. We gaan die beesten gewoon uithongeren.
Wat mij dan weer opvalt in het nieuws is dat de GGD zegt dat er weinig tot geen angst hoeft te hebben voor de mug, maar dat de overheid het beest wel gaat bestrijden. Over werkverschaffing gesproken. Of ben ik een muggenzifter? En wat de bestrijding betreft : wanneer gaat men daaraan beginnen? Als in Den Haag de knokkelkoorts uitgebroken is?
Ik zou me kunnen indenken dat het een kwestie is van : waar zijn we tegen ingeënt, welke ziektes verspreidt dat beest en wat rest er dan? Op basis van de rest neemt men dan voorzorgsmaatregelen. Nu riekt het sterk naar de communicatie rond milieurampen op nucleair gebied, waarbij de overheid verstoppertje speelt terwijl er meer aan de hand is.