donderdag 5 juni 2014

Handen uit de mouwen!

In Lelystad wil een aantal bewoners van wijken meer inspraak hebben in zaken die hun woonomgeving betreffen. Men is ook bereid zelf wat onderhoud uit te voeren. Een goede zaak, niet alleen vanwege de bezuinigingen.
In onze nieuwe woonomgeving is blijkbaar ook te weinig geld beschikbaar voor onderhoud. Het onkruid op pleinen en paden groeit als kool.
Omdat hier nauwelijks zwerfvuil voorkomt is het onkruidvrij houden van de woonomgeving mijn nieuwe bezigheid geworden. We wonen aan een pleintje dat vol staat met onkruid (bestaat eigenlijk niet), dat tussen de tegels door groeit. Tegen dat hoge spul tilt menig passerende hond even zijn poot op. Katten sproeien er ook tegenaan. Dus het riekt en geurt niet bepaald lekker. Vanmorgen ben ik bezig geweest om de boel wat leuker te laten ogen en aangenamer te laten ruiken. Een behoorlijke klus, maar ik heb alle tijd. In mijn omgeving hoorde ik de opmerking : "Je moet gewoon de gemeente bellen!" Maar ja, dat is toch nergens voor nodig als je het ook zelf kan doen?
Het is net als het zwerfvuil. In Haven zijn mensen die dagelijks door het vuil voor hun deur banjeren, omdat ze vinden dat de gemeente dat moet opruimen. Ze hebben weliswaar gelijk, maar ik begrijp niet dat je daarom die rommel voor de deur laat liggen. Gewoon even handen uit de mouwen. Een opgeruimde omgeving straalt rust en veiligheid uit.