maandag 23 juni 2014

De Alkenreeks

Op de plank staat er nog een als een herinnering aan het verleden. Een boekje uit de Alkenreeks met als titel Raketten en Geleide projectielen. Het is zichtbaar verslonden. Wij, mijn broer en ik, hadden er meer van. Natuurlijk ook de Oorlogsschepen, Kon. Luchtmacht, Ruimtevaart, Toer en Sportbromfietsen, Wegrace en Motorcross en Motoren en Scooters. Het zullen er wel meer geweest zijn, want onze interesses liepen niet helemaal parallel.
Mijn broer had meer met brommers en auto's. Ik ging voor motoren en dan met name de wegrace en niet zo zeer de cross. Al was ik natuurlijk best wel fan van Ton van Heugten, Gerrit Wolsink, Sigmans, Strijbos  en V.d. Berk.
Samen deelden we meer interesses, zoals op het gebied van muziek, techniek (Joop de auto-, ik de motortechniek) en sport.

Met mijn broer in betere tijden
Mijn broer kon ook behoorlijk goed voetballen. Hij was een echte pingelaar, die menig duel van mij won. Toch koos hij voor de denksport. Hij damde en schaakte graag. Ook in competitieverband. Ik damde en schaakte ook wel, maar in mindere mate. Toch goed genoeg om in 1970 kampioen van de Cie te worden. Haha! Soms baalde Joop flink als hij van mij een spelletje verloor. Hij speelde veel eindspelen na. Uit boeken. Hij was fan van die eigengereide Bobby Fischer en de Russen Kasparov en Botwinnik. Maar ook van onze eigen mannen zoals Sybrands, Timman en Piket. Soms vroeg ik me af waar onze brede interesse vandaan kwam.