dinsdag 24 juni 2014

Mijn WK - Luis Suarez, el caníbal

Hij deed het weer! Luis Suarez kon het niet laten. Opnieuw zette hij letterlijk zijn tanden in een tegenstander. Dit keer een Italiaan. De scheids noch de grensrechters, vierde, vijfde en zesde man zagen het. Maar de beelden logen er niet om. Luis zocht zijn opponent op en beet hem, met de hele wereld als toeschouwer, in zijn schouder.
Volgens mij is Luis psychisch niet in orde. Hij is een fenomenaal voetballer. Heel intelligent met benen, armen en het hoofd. Dat laatste voor wat betreft de kopballen dan. Jammer dat hij kannibalistische trekken vertoont. Of zou hij de opdracht van zijn coaches 'zet je tanden in de tegenstander', te letterlijk nemen?
Ik ben benieuwd wat de FIFA gaat doen. Ik hoop dat de FIFA Luis Suárez voor het leven schorst. Op het hoogte punt van zijn carrière als El caníbal. Eigenlijk heeft hij de naam van zijn land bezoedeld.
Ik hoop ook dat de FIFA de Italiaanse coach, Cesare Prandelli,  straft. Die man gaf zijn speler Marchisio een schouderklopje na zijn knalrode kaart. Nota bene nadat Marchisio opzettelijk de noppen van zijn schoen in het been van een tegenstander had gezet. Zo wordt het met fair play en respect toch helemaal niets?