dinsdag 17 juni 2014

Alternatieve energie

In ons land wordt relatief nog steeds mondjesmaat gebruik gemaakt van zonne-energie. In ons omringende landen is dat veel hoger. De regelingen zijn daar ook beter dan hier. Bij onze buren kan je nog van echt besparen spreken.
De zon is nog steeds onbetaalbaar en toch ook nog gratis (een doordenkertje). We mogen van geluk spreken dat Shell geen eigenaar van de zon is. Dat zou pas echt het einde van de wereld betekenen. Beginnend met de arme landen.
Vergeet ook de andere energieleveranciers en onze overheid niet. Nog even en men moet betalen om overcapaciteit terug te geven aan het net. Het gebruik van alternatieve energie is dan louter gebaseerd op idealistische gronden.
De elektrische auto is ook aanzienlijk duurder geworden v.w.b. het energieverbruik. Met zo'n 60%!  Ook daar zit de overheid achter. De elektrische auto is dus niet even de stekker in de wandcontactdoos en de zon of wind de energie laten leveren tegen zeer lage kosten. Zodra sprake is van goedkoop, is er nog steeds de overheid die het snel verandert in duurkoop.