zaterdag 7 juni 2014

Leve de buitenkeuken!


Hot, hot, hot
Vrijdag is normaal gesproken patat-dag bij ons. Uitzonderingen bevestigen ook deze regel. En daarom besloot ik gisteren voor onze gasten (en natuurlijk onszelf) eens iets anders te maken dan die gefrituurde aardappelvingers.
Het werd gado-gado. Diverse groenten en dus gezond. Dit keer was het groentedeel samengesteld uit sperzieboontjes, witte kool en taugé. De boontjes en de kool gescheiden beetgaar koken. De taugé heb ik in een vergiet gedaan en met kokend water afgespoeld. Ik heb er ook wat gebakken aardappeltjes bijgedaan. Het bbq deel bestond uit karbonades en kip saté. En het geheel uiteraard afgerond met een pindasaus. Voor deze saus heb ik een pakje Surinaamse pindasaus (petjel) gebruikt. Nee, ik ben geen pinda's gaan fijn wrijven in de tjobek. Ik heb weer lekker gemakkelijk gedaan. Maar o, o, o wat was die petjel pittig. Toch ging de boel zo goed als op. De volgende keer ga ik die saus wat mengen met gewone pindasaus, om het geheel iets minder pedis te maken. Het weer is wat mij betreft al heet genoeg. Natuurlijk was er ook nog ruimte voor een toetje : ijs!