vrijdag 27 juni 2014

Nooit meer 'n appeltje voor de dorst?

Ingezonden n.a.v. Ik ben ontslagen

-Citaat: "...de nieuwe eigenaren hebben zelf personeel dat van 7.00 tot 19.00 6 dagen in de week graag willen werken....".
Reactie:,,personeel dat graag willen werken". Moet dat niet zijn: personeel dat graag 6 dagen per week wil werken? Graag?!, waarom graag? En, ..... 6 dagen x 12 uur? Wie zegt dat dat mag?, de Arbeidsinspectie?! Wat betekent: ,,hebben zelf personeel"? Zijn dat kinderen, kleinkinderen, of een groep ......? op de loonlijst? Geldt dat ook voor ná de appelpluk? Kan je rekenen? Nou, reken daar maar niet op.
-Citaat: ,,Daarnaast is onze pluk ploeg is de laatste jaren elk jaar 1 jaar ouder geworden".
Reactie: 2x, dus zeker weten. Gelukkig wel zeg, want hieruit blijkt dat iedereen het heeft overleeft! Toch knap overigens dat men dit heeft kunnen berekenen, ondanks de taalfouten.
-Citaat: ,,Lijkt weinig maar op een compleet team is het veel. Het echte tempo was er ook uit.
Reactie: hallo zeg!, team van 100 man in dienst gehad? Ja, dan ben je een eeuw verder. Maar als niet al het fruit op tijd kon worden geplukt dan had men toch bijtijds meer personeel kunnen aantrekken? Kwestie van bedrijfsvoering, toch? Hierover achteraf niet gaan zeuren svp. Dom gedoe hoor!
-Citaat: ,,Veel plukkers lijken niet te stoppen ook al hadden ze veel pijn of ging het lopen moeilijk. Goed en bewonderenswaardig dat ze door gingen maar de kisten gingen er niet sneller van vol...."
Reactie: ,,bla, bla, bla". Geef deze mensen maar een oorkonde met een lintje of zoiets, voor getoonde moed, beleid en trouw en/of een 'oprotpremie'. Snel?, wat is snel?! Betaling per volle kist is dan toch redelijk? En dat geldt dan ook voor noodzakelijk (tijdelijk) extra personeel. Dan ligt alles toch op tijd op de veiling? Maar nee, hier geldt weer eens het gezegde van 'de stok en de hond' en "wie appelen vaart, die appelen eet". En, .......worden de werkgrage, nieuwe plukkers straks steenrijk? of gaan ze daar werken voor 'een appel en een ei'? Appels genoeg, en Willem, liep er ook niet een kip rond in de boomgaard? Ik zou het graag willen weten en daarom een keer om 19.00 uur aan de poort gaan staan om het te vragen. Neem voor de zekerheid wel een paar woordenboeken mee!

Fan-tilator