zondag 8 juni 2014

Wat is het warm

Wat een warme dagen zeg! Gelukkig brand ik niet de tent uit en is het in de slaapkamer niet alleen koel, maar ook lekker donker. En... het is doodstil. 's Morgens gaat de boel even wagenwijd open, om de frisse en vooral koele lucht in het huis toe te laten. Daarna gaat de boel weer dicht.
Vanmorgen ben ik met Fenna weer het bos in geweest. Ze moet natuurlijk gewoon haar ding blijven doen, ondanks de confrontatie van gisterochtend. Onderweg kwamen we een herder tegen. Dat beest is alleen gefocust op de tennisbal waarmee zijn bazin gooit. Toch zag ik even een aarzeling bij Fenna. Ze keek daarbij achterom. Zo van : ik moet straks die kant op rennen. Maar ik maande haar gewoon door te lopen en dat deed ze ook. We passeerden de herder zonder problemen en de rest van de wandeling gedroeg Fenna zich normaal.
Ze zal ongetwijfeld nog wat last hebben van die angstige ervaring. Maar ik was al lang blij, dat ze ons huis wist te vinden.
Gisteren wat het mij te benauwd om op de motor te stappen. Dus heb ik mijn vrije tijd op een andere manier doorgebracht. Hier en daar wat klusjes gedaan in en om het huis en een buurvrouw geholpen. Ze mag dan al in de 80 jaar zijn, ze heeft onlangs een iPad gekocht! Nu nog internet regelen en dan kan ze surfen over het www.