donderdag 26 juni 2014

Containerprobleem Dronten

Nog even terug in de tijd. Na een juridisch gevecht van twee jaar (!) met de gemeente Dronten is een inwoner hier in Dronten in het gelijk gesteld. Hij vond het maar niets dat voor zijn woning (met in- en uitrit) vuilcontainers geplaatst werden, om geleegd te worden.
Bij de gemeente schijnt hij geen gehoor gekregen te hebben en dus zocht hij het hogerop. De Raad van State stelde de inwoner begin dit jaar in het gelijk.
De gemeente is een tijd geleden al begonnen met het manen van bewoners ter plekke,  hun container ergens anders neer te zetten. Het is hier in Dronten op veel plekken anders geregeld dan in Lelystad. Er zie weinig bordjes met de aanduiding dat daar op ophaaldagen containers geplaatst moeten worden.
Gevolg is dat het afval soms op plaatsen aangeboden worden, waar ze overlast of zelfs (verkeers-)gevaarlijke situaties opleveren. Zou het echt zo'n complex probleem zijn om dat even goed te regelen? Voor een uitrit mag men niet parkeren, maar mag men een uitrit wel blokkeren met containers? Kom op zeg! Of is sprake van gebrek aan creativiteit en (vooral) goede wil? In alle nuchterheid : Is het niet te gek voor woorden dat aan deze klacht zoveel tijd, energie en geld besteed is? Een brevet van (sociaal) onvermogen.