zaterdag 7 juni 2014

Snorscooters op de weg?

Omdat men op fietspaden last heeft van snelle snorscooters mogen gemeenten in ons land zelf bepalen waar de snor moet rijden. Dat kan straks behoorlijk verwarrend zijn. Ik vind het een paardenmiddel. Ik bedoel : men voert regels in, maar als mensen zich daar niet aan houden, verandert men die regels. Het komt erop neer, dat handhaving ontbreekt. In mijn brommertijd reed de politie op witte 50cc DKW'tjes over fietspaden.
Het waren eigenlijk motorfietsjes die zo'n 80 km/uur konden halen. Gelukkig vielen die DKW'tjes op vanwege hun kleur. De berijder was ook altijd in uniform. Tegenwoordig houdt men een keer in de zoveel tijd een controle. Dan worden brommers en snorren op de weg gedirigeerd naar een controleplaats.
Op het circuit
Ik vind het soms nu al lastig met die brommers op de weg. Ze houden het overige verkeer vaak op. Natuurlijk begint men ook weer te zeuren over de luchtvervuiling van de 2 takt blokjes. Dat mag dan zo zijn, maar dat is geen reden om zo'n ding te verbieden. Men kan toch ook 4 takt blokjes produceren? Dan pakt men het probleem bij de bron aan. Daar heb je meer aan dan doen aan symptoombestrijding. Zoals het verplaatsen van snorders naar de rijweg. Overigens : gaan de sportievelingen op de racefiets dan ook maar op de rijweg racen? Die gedragen zich op fietspaden ook vaak erg gevaarlijk met hun hoge snelheid.